Kriyayoga og dens innvirkning på hjernen

Når hjernen arbejder kommunikerer milliarder af nerveceller med hinanden ved hjælp af bittesmå elektriske impulser. Hjernen er således elektrisk aktiv dag og nat – livet igennem. Denne aktivitet kan registreres som hjerne-bølger ved at sætte elektroder uden på hovedet, forstærke signalerne og vise dem på en computerskærm. Denne målemetode kaldes elektroencefalografi (EEG). Hjernebølgerne svinger med forskellig hastighed (frekvens) afhængig af bevidsthedstilstanden, ligesom udsvingenes størrelse (amplitude) kan være forskellige.

Der er en direkte sammenhæng mellem en persons aktivitets- eller opmærksomhedsniveau og hans hjernebølge-frekvens (se fig. 1). Under ubevidste tilstande (fx. dyb søvn) optræder de langsomme deltabølger med stor amplitude i EEG’et. I den halvbevidste tilstand mellem vågenhed og søvn er thetabølger ofte dominerende, og under den vågne, mentalt afspændte tilstand med lukkede øjne dominerer alfabølger hos de fleste mennesker. Endelig optræder de hurtige betabølger med lille amplitude under vågen, bevidst aktivitet. EEG målinger kan således afgøre, om en person er bevidst eller ubevidst. Jo lavere EEG frekvensen er, desto mere ubevidst er tilstanden.

Les mer: http://www.stillhet.no/Artikler/Alle-numre-av-Bindu/Bindu-28/Kortlaegning-af-hjernens-aktivitet-efter-Kriya-Yoga#.UIfZmLOAw50.facebook

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s